9e Verbeeten Challenge groot succes!

21 april 2024 17:58

Meer dan 1.200 deelnemers hebben zich op sportieve wijze ingezet in de strijd tegen kanker tijdens de 9e editie van de Verbeeten Challenge. Na afloop van alle sportieve prestaties overhandigde de stichting een cheque van maar liefst €155.215,- aan het regionale kankerbehandelcentrum Instituut Verbeeten.

Samen sporten om een vuist tegen kanker te maken. Ondertussen gedenken, vieren, lachen, vechten en een traan laten rollen. Het gebeurde allemaal tijdens de negende editie van de Verbeeten Challenge. De deelnemers werden warm onthaald door het publiek en de organisatie, die hen bekroonde met een welverdiende medaille.  

Dit jaar waren er maar liefst negen sportieve challenges, zodat iedereen op zijn manier mee kon doen. Burgemeester Weterings gaf het startschot voor de fietstocht en ging vervolgens samen op weg met zijn vrouw om de prachtige tocht van 40 kilometer te volbrengen. Wetering benadrukte het belang van de challenge voor onze gemeente en het prachtige verbindende karakter ervan.  

Kitty Pattipeilohy
Deelnemer Kitty Pattipeilohy ontving dit jaar startnummer één. In de aanloop naar de challenge trainde zij flink om de vijf kilometer wandelchallenge aan te gaan, dat viel niet altijd mee. Vorig jaar besloot ze al mee te doen, speciaal voor haar zus die ongeneeslijk ziek is. Na haar inschrijving ontdekte ze zelf een schijf in haar borst, wat helaas borstkanker bleek te zijn. De Verbeeten Challenge kreeg hierdoor nog meer betekenis voor haar en ze leefde er echt naartoe. "Ik ga hoe dan ook de finish halen, al moet ik kruipen!"

Kitty is niet de enige deelnemer met een aangrijpend verhaal. Er waren verhalen van verlies, maar gelukkig ook van overwinning. Iedereen wordt op de een of andere manier geraakt door kanker. "Een dag als vandaag laat zien hoe belangrijk de Verbeeten Challenge is voor mensen. En daar zetten we ons als vrijwilligersorganisatie met liefde voor in!", aldus Riquette Mulders, voorzitter van de Verbeeten Challenge.

Onderzoek naar kanker
Alle opbrengsten van stichting Verbeeten Challenge gaan naar onderzoek voor betere zorg voor mensen met kanker en hun naasten. Dit jaar is het doel HyperSight: deze technologie zorgt ervoor dat bestralingen steeds nauwkeuriger gedaan kunnen worden, waardoor de patiënten zo min mogelijk bijwerkingen ervaren. 

"Ieder jaar kijk ik met veel bewondering naar alle deelnemers en vrijwilligers van de Verbeeten Challenge die zich samen inzetten voor het goede doel. Kanker is een verschrikkelijke ziekte die helaas veel te veel mensen treft. Daarom blijven wij ons inzetten voor de best mogelijke innovatieve en patiëntvriendelijke radiotherapeutische zorg voor onze patiënten. We staan niet stil, we blijven leren en ontwikkelen”, Ed Rutters, bestuurder Instituut Verbeeten.

Tot volgend jaar
Volgend jaar april vindt de tiende editie van de Verbeeten Challenge plaats. De exacte datum maken we na de zomer bekend. Samen sportief tegen kanker!